Activiteiten Maand van de Geschiedenis 2019

openluchtmuseum

Activiteiten Maand van de Geschiedenis 2019

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, literaire en mediaorganisaties wordt geschiedenis onder de aandacht gebracht. In oktober 2019 staat het thema Zij/Hij centraal.

Tijdens de Maand worden jaarlijks honderden activiteiten georganiseerd, op landelijk niveau. Ook het Nederlands Openluchtmuseum is initiator van de Maand van de Geschiedenis. Ook wij hebben een mooi programma voor je georganiseerd. Bekijk hieronder alle activiteiten, meld je aan en doe mee! 


Opening Maand van de Geschiedenis

Op 29 september wordt tijdens een live radio uitzending van OVT vanuit onze Loods Goes de Maand van de Geschiedenis geopend. Wil je de uitzending live bijwonen? Je kunt je aanmelden via ovtlive@vpro.nl. Laat even weten met hoeveel mensen je komt. 

activiteiten maand van de geschiedenis

Keukentour

Vroeger was de keuken 'haar' domein, tegenwoordig zijn de meeste chef-koks man. Hoe is dat in de loop der jaren veranderd?

Smaken verschillen

Op zondagen in oktober praten we over de verschillen tussen mannen en vrouwen vanuit verschillende perspectieven. 

Zij/Hij proeverij

Culinair etnoloog Carolina Verhoeven heeft een historisch lekkere lunch samengesteld met hapjes die speciaal voor vrouwen óf voor mannen bereid zijn.