Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Zoek groepsaanbod

cvn123

Programma

Activiteiten

In het Nederlands Openluchtmuseum kun je vanaf 8 dec het Winterprogramma volop beleven. Dompel je onder in de winters van vroeger. Je komt ogen te kort!

 

Nederlands Openluchtmuseum

Openingstijden

Tot en met 7 december 2018 van dinsdag t/m zondag geopend, van 11.00 - 16.00 uur. Gebouwen in het park zijn gesloten. Op maandagen is het gehele museum gesloten.

 

Museum Huis Doorn ook onderdeel Canonnetwerk

Museum Huis Doorn is tot het landelijke Canonnetwerk toegetreden en presenteerde drie topstukken.

Homepage Rij 2

Canon van Nederland

Canon van Nederland

De Canon is een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, van hunebed tot heden. Een spectaculaire presentatie van de 50 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland.

 

Collectie Nederlands Openluchtmuseum

Collectie

In de collectie van het Openluchtmuseum bevinden zich ongeveer 170.000 voorwerpen waaronder boerenwagens, woningtextiel, streekdracht en speelgoed.
 

 

Rij 3

Winterprogramma

Van 8 december 2018 tot en met 20 januari 2019 geniet je van de Winter in ons uitgestrekte museumpark. Tot die tijd alleen geopend als wandelpark. Gebouwen in het museumpark zijn tot en met 7 december 2018 gesloten.

 

Onderwijs

De Canon in het onderwijs

De Canon van Nederland trakteert scholieren op een indrukwekkende, interactieve presentatie, bestaande uit 50 Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. In een speciaal programma ontdekken de leerlingen de canonvensters. 

 

Bekijk hier het BO-arrangement

Bekijk hier het VO-arrangement

Sinterklaas

Sinterklaas

Ben je op zoek naar een leuk project voor je school? Bezoek met je klas Sint Nicolaas in het Openluchtmuseum. Ervaar hoe het Sinterklaasfeest vroeger gevierd werd, en misschien ontmoet je Sinterklaas zelf nog wel in het museum! 

 

Rij 4

Marjolein Holtslag-Meeuwsen
Inhoud
Ontzettend leuk om er weer eens te zijn. Samen met man, kinderen en mijn ouders genoten. Knap hoe de vrijwilligers hun verhalen vertellen. De canon is geweldig.

Marjolein Holtslag-Meeuwsen

Wil je ook laten weten wat je van het museumpark vond?

Schrijf nu een review op Google