Bestuur en Raad van Toezicht

Zaanse plein in het Nederlands Openluchtmuseum

ALGEMEEN

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen. Het Nederlands Openluchtmuseum is bovendien goedgekeurd als 'goed doel' en heeft de ANBI status gekregen van de Belastingdienst.

DOELSTELLINGEN

Onze ambities en resultaten hebben we geformuleerd rondom vijf gebieden:

1. Voor onze bezoekers en relaties een gewaardeerd museum zijn, waar bezoekers zich thuis voelen en op verhaal komen;
  2. Bijdragen aan de maatschappij en hierbij betekenisvol zijn en een partij waarmee anderen graag samenwerken;
  3. De collecties die we beheren toegankelijk maken (fysiek en online) voor nu en voor volgende generaties;
  4. Onze medewerkers, hun inzet en ontwikkeling en hoe we met elkaar samenwerken;
  5. De financiering van onze ambities en een goede balans vinden tussen eigen middelen en subsidie.

Bestuur rij1

BESTUUR

• Dr. W. (Willem) Bijleveld - directeur / bestuurder

RAAD VAN TOEZICHT

• Prof. dr. P. (Paul) Schnabel, voormalig directeur Sociaal Cultureel Planbureau (voorzitter)
  • Ir. drs. J. (Jeroen) van der Veer, Voormalig CEO Shell, momenteel o.a. commissaris bij de ING groep en Philips.
  • Mr. drs. O. (Ole) Bijster, Bestuurder Nederlands Instituut voor Farmacogenetisch Onderzoek, Bestuurder Babel Holding B.V.
  • M. (Marijke) van Haaren, Wethouder gemeente Berkelland, o.a. voorzitter van Zero Emissie Busvervoer
  • I. (Ineke) Stam, commissaris, toezichthouder en executive coach. Voormalig voorzitter CvB Politieacademie en hoofdcommissaris van politie
  • Drs. R. (Roland) J.X. Wanders, voormalig CFO en lid hoofddirectie ANWB BV
  • Drs. R. (Rian) Vreeburg, directeur Hulpverlening ANWB

GOVERNANCE CODE CULTUUR

Wij onderschrijven de Governance Code Cultuur.

GCC

FINANCIËN & ACTIVITEITEN