Winterse sferen en NK haardhoutstapelen tijdens Landleven Winter

Rondjes zwieren over de ijsbaan, verwarmen aan een kom dampende erwtensoep en genieten van muziek in winterse sferen. Op 16 en 17 december a.s. vindt Landleven Winter in het Nederlands Openluchtmuseum plaats. De beste snert- en stamppotkokers van Nederland komen bij elkaar en het allereerste vaatje Nieuwe Zuurkool wordt bij opbod verkocht. De opbrengst van de veiling wordt geschonken aan Nationale Vereniging de Zonnebloem.

2e NK haardhoutstapelenLandleven Winter in het Openluchtmuseum
Voor de tweede keer wordt om de titel ‘Beste stapelaar van Nederland’ gestreden tijdens het NK haardhoutstapelen. Het is een open NK, dat wil zeggen dat iedereen die wil mee mag doen. Individueel of in groepsverband, mannen en vrouwen. De beste stapelaar van Nederland is degene die zo mooi, slim en snel mogelijk het gekloofde hout stapelt.

Overleven in de natuur en boomslepen met Ardenner trekpaarden
Het programma van Landleven Winter is veelzijdig. Maak kennis met de laatste professionele houtsleper van Nederland Eddy van Wiefferen. Hij manoeuvreert als geen ander zijn imposante Ardenner trekpaarden Mik en Napoleon tussen de bomen en stobben door om het hout naar de weg te slepen. Leer verder alles van Siegurd over overleven in de winterse natuur. Hij leerde al op jonge leeftijd om creatief om te gaan met wat de natuur ons biedt en die kennis geeft hij graag door. Zo leert hij verschillende leuke en stoere activiteiten.

Het museum ademt de sfeer uit van besneeuwde bospaden, een bevroren landschap en de warmte van het houtvuur. Er kan genoten worden van het sfeervol verlichte park, geproefd worden van de heerlijkste winterkost en geluisterd naar bijzondere koren en het geluid van de advent. Tegelijkertijd worden er broodjes gebakken boven het vuur, wordt er sleetje gereden bij de molen en gezwierd op de ijsbaan. Schaatsen hoeven niet meegenomen worden, deze liggen gratis klaar.

Kijk voor alle activiteiten en het programma op www.landlevenwinter.nl