Spectaculaire opening Canon van Nederland

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft haar nieuwste presentatie, de Canon van Nederland, op spectaculaire wijze geopend. Afgelopen vrijdagavond passeerden verschillende historische gebeurtenissen en figuren de revue in een 20 minuten durende geschiedenisles. Romeinen werden afgewisseld met een heuse stoomtractor, Introdans en het Gelders Orkest vertaalden de geschiedenis in dans en muziek.

Officiële opening
Bij de officiële opening waren ruim 300 genodigden aanwezig, waaronder oud-fractievoorzitter Riddersvan de SP Jan Marijnissen, commissaris van de koning Clemens Cornielje en burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. De laatste twee verrichtten met directeur Willem Bijleveld de openingshandeling. De avond werd aan elkaar gepraat door journalist Rik van de Westelaken.

Openingsweekend
Zaterdag 23 en zondag 24 september hebben kinderen tot en met 14 jaar gratis toegang tot het museum. Daarnaast heeft het museum de openingstijden speciaal voor dit weekend verruimd. Het museumpark is tot 17.00 uur toegankelijk, de Canon van Nederland is tot 21.00 uur te bezoeken.